به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس شاپور رستمی سه شنبه درهمایش توسعه پایدار گردشگری و ارتقای تنوع زیستی با تاکید بر پرنده نگری در شیراز بیان کرد: سند جامع گردشگری استان فارس در سال های گذشته در استان تهیه و تدوین شده بود که با بهره گیری از کارشناسان و متخصصان این بخش بازبینی و بازنگری هایی در آن انجام شده و هم اینک سند راهبردی استان در بخش گردشگری تهیه شده است.
وی افزود: به دنبال تبیین و عملیاتی کردن این سند راهبردی در استان هستیم که در گام نخست فعالیت ها برای عملیاتی شدن این سند در استان در شش بخش تنظیم شده است که مبنای کار ما خواهد بود.
رستمی اظهارداشت: توجه ویژه به گردشگری مذهبی و توسعه حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع) و بقاع متبرکه استان، بهره برداری مطلوب از بیش از سه هزار اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی، گردشگری روستایی و عشایر، گردشگری پزشکی و توسعه گردشگری اکوتوریسم و گردشگری طبیعت از جمله بخش های اجرایی برای توسعه گردشگری در استان است.
وی اضافه کرد: همچنین گردشگری شهر شیراز باید با بهره گیری از انواع گردشگری در قالب یک بسته با محتوا و کامل تهیه و به گردشگران ارائه شود تا بتوانیم رونق گردشگری بخش های دیگر و شهرستان ها را نیز ارتقا و توسعه دهیم.
او ادامه داد: هر کدام از این بخش های گردشگری جایگاه و سابقه دیرینه ای در استان فارس دارند که متاسفانه تاکنون از آنها استفاده مناسب و شایسته نشده که باید با سیاست گذاری و برنامه ریزی مناسب این ظرفیت های بالقوه بالفعل شود.
رستمی عنوان داشت: باید شش اولویت این بخش با هدف وسعه پایدار گردشگری و اشتغال پایدار توسط فعالان این بخش با جدیت در استان دنبال شود.
وی افزود: توانمندی ها و قابلیت های گردشگری در استان فارس منحصر به فرد است که می طلبد نگاه ها و فعالیت ها در این بحش در استان با برنامه ریزی، هماهنگی و نگاه بلند مدت دنبال شود.
رستمی بیان کرد: رسالت ما در استانداری فارس حمایت، سیاست گذاری، پیگیری و نظارت دقیق بر اقدامات و ظرفیت های گردشگری استان است که تلاش می کنیم توازن و عدالت توسعه ای در این بخش در استان اجرا شود.
او اظهارداشت: بر این باوریم هر یک از آثار تاریخی و فرهنگی استان فارس از جمله حرم مطهر حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع)، تخت جمشید و پاسارگاد متعلق به همه مردم ایران است لذا باید در حوزه گردشگری استان طوری برنامه ریزی شود تا همه مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
در دوران پسا تحریم شاهد رونق گردشگری در کشور خواهیم بود
بنابراین گزارش رئیس اتاق بازرگانی استان فارس نیز گفت: در دوران پسا تحریم شاهد اتفاقات مهم و ارزشمندی در صنعت گردشگری در کشور و استان خواهیم بود که از الان باید با فراهم کردن زیرساخت ها زمینه فعالیت مناسب در این بخش را فراهم کنیم.
فریدون فرقانی افزود: در بحث صنعت گردشگری نگاه ها باید بر توسعه پایدار و متوازن باشد و با عظم واحدی که بر مبنای توسعه این بخش در استان ایجاد شده باید به دنبال حضور قوی بخش خصوصی باشیم.
وی بیان کرد: استان فارس و شهر شیراز با برخورداری از بیشاز سه هزار اثر ملی و چهار اثر جهانی، شهرت جهانی دارد که می تواند سهم قابل توجهی در درآمدزایی و توسعه پایدار بخش گردشگری در کشور داشته باشد.
او ظهارداشت: بر اساس برنامه ریزی هایی انجام شده در کشور صنعت گردشگری در ایران باید در ده سال آینده رشد قابل قبولی درتمام عرصه ها داشته باشد که فارس یکی از استان های مهم و تاثیرگذار در این بخش است که باید سهم فارس را مطالبه گری کنیم.
فرقانی با بیان اینکه فارس می تواند پاسخگوی نیاز سلایق مختلف در بخش گردشگری باشد که باید از این ظرفیت استفاده شود اضافه کرد: توسعه مناسب زیرساخت های گردشگری یکی از اقدامات مهم برای توسعه زیرساخت این بخش است که با تعامل مناسب بخش خصوصی و دولتی می توانیم به اهداف در این زمینه دست یافت.
وی ادامه داد: در حال حاضر سهم صنعت گردشگری در تولید ناخالص کشور دو و سه دهم است که امیدواریم با اجرای برنامه های عملیاتی در سالهای آینده شاهد افزایش این سهم به حدود شش درصد باشیم.
وی ادامه داد: قرار است جلسات مستمر گردشگری با همکاری اتاق بازرگانی و بخش خصوصی و اداره کل میراث فرهنگی با هدف تقویت جایگاه بخش خصوصی در استان فارس برگزار شود که این مهم نوید بخش آینده روشن این بخش خواهد بود.
انتهای پیام/